logo land van cuick

Bezienswaardigheden

Door het toeristische karakter van Overloon is er ook een breed scala aan eet- en drinkgelegheden, van pannenkoekenhuis tot eetcafé tot brasserie. Er is voor ieder wat wils.

Het Britse ereveld in Overloon herbergt de graven van gesneuvelde militairen van het Gemenebest. Bij elk graf is een identieke zerk van witte natuursteen geplaatst. Voor de graven staat het 'Cross of Sacrifice', vervaardigd uit Portland-natuursteen. Op het kruis is een bronzen zwaard aangebracht. Het offerkruis (Cross of Sacrifice) staat symbool voor de Britse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld.

Er liggen 280 doden: 265 soldaten en 14 vliegers van het Britse Gemenebest en één Nederlander. De meeste doden op dit ereveld zijn gesneuveld tijdens de hevige gevechten van het Britse Tweede Leger in de periode oktober-november 1944; de regio ten zuiden en westen van de Maas werd toen bevrijd van de Duitsers. De Slag om Overloon, een tien dagen durende tankslag, vond toen plaats.

De begraafplaats is gelegen in de bossen aan de Vierlingsbeekseweg, nog in de dorpskern.

 

 

Wandelend vanuit het Oorlogsmuseum naar het ZooParc kunt u de beeldenroute volgen van prachtige koperen kunstwerken die een samensmelting vormen van Oorlog en wilde dieren. Buiten deze kunstuitingen kunt u in en om Overloon van nog veel meer prachtige kunst genieten. Laat u verrassen.

'Oorlog hoort in een museum'.
Dat is dé boodschap van het Oorlogsmuseum in Overloon. In het museum midden in het bos beleeft u de bezetting en de vervolging, maar ook het verzet en D-Day. En natuurlijk wordt er aandacht geschonken aan de Slag bij Overloon tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland, die ervoor zorgde dat het complete dorp tot puin werd geschoten.
Als bezoeker wordt u uitgenodigd om mee te denken over oorlog en onderdrukking. Hoe ver mag je gaan als het gaat om het behouden en desnoods terugwinnen van vrijheid?

Museumpark 1
0478-641250
www.oorlogsmuseum.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

usp gemoedelijk

Gemoedelijk

usp groen

Groen

usp gastvrij

Gastvrij