logo land van cuick

Crossroads

Het Oorlogsmuseum in Overloon is in het weekend van 3 en 4 oktober voor iedereen GRATIS te bezoeken. De reden is dat het museum een nieuw evenement presenteert, Crossroads Overloon, samen met stichting Herdenking Slag om Overloon. 

 

Het is een middagprogramma in het museum zelf, ter herdenking van de bevrijding van Zuid-Nederland. De bedoeling is om dit tot en met het 75-jarig jubileum van de bevrijding in 2019 elk jaar op de planken te brengen.
In een afwisselend podiumprogramma over persoonlijke ervaringen wisselen live interviews met ooggetuigen uit die tijd en documentaires elkaar af.

Er is ook aandacht voor de speciale Twitter-actie van het museum, waarmee historische personen, zoals de pastoor van Overloon (@CR15_Pastoor) destijds, te volgen zijn alsof ze vandaag de dag de gebeurtenissen van toen meemaken. Zie op Twitter ‪#‎cr15overloon‬. Verder is er ook muziek; op zaterdag verzorgt de Politieharmonie een concert en op zondag is het podium voor The Old Swing Band. Beide orkesten laten vanuit hun eigen muzikale wortels de muziek van de bevrijding herleven.
Het middagprogramma begint beide dagen om 13.00 uur en bezoekers kunnen vrij in- en uitlopen.

usp gemoedelijk

Gemoedelijk

usp groen

Groen

usp gastvrij

Gastvrij