logo land van cuick

Vanaf 24 januari heeft Groepsaccommodatie De Bloem nieuwe eigenaren, namelijk de familie Pastors. Goed dat deze fijne locatie voor vriendengroepen en families een mooie doorstart doormaakt!

 Groepsvakantiehuis Hazenbroek heeft een Zoover Award Gold 2020 in de wacht gesleept en dit met een fantastische score van een 9.9!Groepsvakantiehuis Hazenbroek heeft een Zoover Award Gold 2020 in de wacht gesleept en dit met een fantastische score van een 9.9!Dit vanwege alle mooie reviews van tevreden gasten. Een mooi compliment!

Ontdek én geniet van de prachtige omgeving met een geruisloze E-scooter van Outdoor Overloon!! Per april nieuw aangeschaft en beschikbaar voor de verhuur!! Uiteraard zijn er arrangementen mogelijk met de locale partners.

Overloon is trots dat Zoo Parc Overloon door de ANWB is uitgeroepen tot leukste uitje van Noord-Brabant!! Waardering voor een prachtig park wat nog zich nog elk jaar blijft doorontwikkelen!!

https://www.anwb.nl/landvananwb/winnaars-verkiezing-leukste-uitje

Kermis Overloon is van start met een mooi opgezet entertainment programma bij zowel Partycentrum Bos als Grandcafé Effe. Daarnaast zijn er diverse attracties en uiteraard de sfeervol opgezette terrassen van de lokale horeca. De Kermis duurt tot en met aankomende woensdag.

Warm welkom voor toeristen die een of meerdere nachten in Overloon verblijven.
Bij aankomst een flyer met diverse informatie, plattegrond en bovendien aantrekkelijke kortingen bij lokale ondernemers.
Deze verkrijgt u bij de verblijfsaccommodatie.

Op vakantie geweest in Overloon? Laat dan ook je review achter: https://www.zoover.nl/nederland/noord-brabant/overloon

Overloon scoort op Zoover een 8,7 uit 10, op basis van 104 reviews.

Eventuele verbeterpunten kun je uiteraard ook direct melden bij je verblijfsaccommodatie of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Huidige exploitant Thijs Hofmans koopt 't Schaartven en wordt vanaf januari 2019 eigenaar van de recreatieplas uit Overloon.

Thijs is ook eigenaar van de nabij gelegen groepsaccommodatie Loonse Hof.

Concrete plannen moeten nog verder worden uitgewerkt.

Toerisme bloeit in Overloon

De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in horeca, dagrecreatie en verblijfsaccommodaties. Voorbeelden hiervan zijn de grootschalige nieuwbouw qua vakantiewoningen bij Landal de Vers, de extra accommodatie bij groepsvakantiehuis Hazenbroek, de vele nieuwe dieren die er gekomen zijn naar Zoo Parc Overloon, terrasverbouwing bij Partycentrum Bos, restyling van de Heeren naar Boompjes en van de Overbeek naar de Poort van Overloon, de nieuwe locatie van Outdoor Overloon, de modernisering van het dorpscentrum, toevoeging van speeltuin "Gewoon Buiten" etc etc..

Toeristen weten Overloon hierdoor steeds beter te vinden, ook voor een meerdaags verblijf.

Overloon, bekend van onder andere haar toerisme en mooie natuur. Geheel in die stijl heeft er afgelopen zondag een natuurwandeling plaats gevonden onder begeleiding van kenner Peter Philipsen, dit zoals te vinden was in onze agenda. 

Vandaag, 21-1, is er ook een tocht door het bos, dan per ATB ofwel de jaarlijkse toertocht van Coppis en Cruijsen. Start tussen 09u en 10u bij Museumzicht.

Aanstaande zondag 17 december is het jaarlijkse Kerstconcert georganiseerd door Fanfare Vriendenkring Overloon. Dit jaar ook ter ere van hun 110-jarig bestaan.
Dit titel van het concert is "Samen één" en zal bestaan uit een 100 personen groot koor bestaande uit leden van de verenigingen Logeko, Oker en Palet.

Naast de Fanfare zullen er tevens een aantal solisten optreden waaronder Barry van Opbergen, John Crooijmans, een sopraan zangeres en een duduk speler uit Armenië.

Kaarten zijn te verkrijgen bij Salon Toine, Bakkerij Degen en Kapper Karen.

De ontwikkel- en uitbreidingsplannen van Landal de Vers in Overloon zijn van start gegaan. Stuk bos is al gekapt hiervoor, maar wordt elders herplant uiteraard. 
Berichtgeving, vanuit de wandelgangen, is dat er een aantal oudere vakantiehuizen verdwijnen of opgeknapt worden en er nieuwe huizen bijgebouwd worden.

Pleinfeest van Stichting De Huibuuke aankomende zaterdag11 november vanaf 11:11u met diverse Carnavalleske optredens en uiteraard het uitkomen van de prins!!

Ook de gemeente draagt haar steentje bij door het plein mooi bladervrij op te leveren;).

Zondag 8 oktober is het Oorlogsmuseum Overloon voor iedereen GRATIS (!!!) te bezoeken. Dit als onderdeel van Crossroads Brabant.
Deze dag worden verhalen verteld door veteranen die op uitzending zijn geweest. Tevens is er een boekpresentatie van een Harry Bloemen, iemand die de slag om Overloon zelf heeft meegemaakt.

ATB Route Overloon nummer 1 van Noord-Brabant!!
En 17e van de 185 in Nederland volgens http://www.mtbroutes.nl/route-top-10.

32 km - 193 hoogtemeters - bossen - velden - singletracks - klimmetjes - goede bewegwijzering - netjes onderhouden
Ervaar het zelf!!!

Vandaag de 2e dag van Schijt aan de grens!! #zang #dans #culinair #beeldendekunst #podiumkunst
Bij Ontmoetingspunt 't Helder te Overloon. Start programma 12:15u.

Kermis Overloon 2017 druk bezig met laatste voorbereidingen!! Aankomende zaterdag t/m woensdag feest bij Partycentrum Bos!! Maar natuurlijk ook de terrassen geopend bij onder andere Grand Café effe overloon en Restaurant De Heeren van Overloon.

Overloon: nu nog rustig maar vanaf 15u begint hier de Bourgondisch Brabantse Braderie!! Tot 21u zal hier vermaak, entertainment, muziek en natuurlijk eten & drinken rijkelijk aanwezig zijn!!

Vanmiddag start de laatste dag van Zomerproef op 't Schaartven in Overloon! Vanaf 15u kun je hier terecht voor gezelligheid, een drankje of wat lekkers te eten!

Zaterdag 20 mei en zondag 21 mei is alweer de 8e editie van Militracks Overloon, met meer dan 90 rijdende militaire (en voornamelijk Duitse) motorvoertuigen, waar het zelfs mogelijk is om mee te rijden! Daarnaast is er ook een militariabeurs met 175 standplaatsen waar het mogelijk is onderdelen, boeken en andere dingen uit de Tweede Wereldoorlog te kopen. Met jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers altijd weer een topevenement.
Locatie is bij Oorlogsmuseum Overloon. Openingstijden op beide dagen is van 09.00u-17.00u.

Schaartven uitbater Thijs Hofmans druk bezig met laatste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen!! 't Schaartven is dé recreatieplas van Overloon en omstreken voor een lekker dagje op, in of bij het water.

Gisteren vanaf 10u is de PLUS Kleffenloop geweest met een parcours door de mooie Overloonse bossen!! Punten in de route zijn onder andere het Oorlogsmuseum Overloon, het Schaartven en de uitkijktoren. 

Koningsdag in Overloon met op Koningsnacht DJ Mick bij Partycentrum Bos en op Koningsdag diverse spellen voor de jeugd op het veld bij het Gildehuis!! En natuurlijk een gezonde portie live muziek in de middag bij Grand Café effe overloon en bij Steakhuys Leuke Broeders!! Volop activiteiten dus voor jong en oud!!

Mooi compliment van de Anwb in de Kampioen!! In de top 3 leukste uitjes van Noord-Brabant!! Goed bezig Oorlogsmuseum Overloon!!

Zin in feest met The Dirty Daddies!?? Kom dan vanavond naar halfvasten feest in Overloon bij Partycentrum Bos!

Vanaf aanstaande vrijdag 3 maart is IJssalon Clevers Overloon weer geopend inclusief de nieuwe aanbouw!

Wat was Carnaval 2017 een groot feest in Overloon! Vrijdagavond werd door Stichting De Huibuuke de sleutel afgehaald in Boxmeer en daarna barste de Carnaval los. Zo was er bijvoorbeeld zaterdagavond de receptie van Prins Freek I, maar waren er nog veel meer verschillende activiteiten in o.a. De Pit, Partycentrum Bos en Grand Café effe overloon.

'Ik ben Prins Freek ik heb dit jaor de steek. Nòw allemól òpgelet Ik heb gezet.'
Vanavond de aftrap van de Carnaval met het Huibuukinnebal bij Partycentrum Bos en morgenavond de Wearming up Avond bij Raaijhal Overloon. Veel plezier!!

#mooienatuur #totrustkomen #onthaasten #genieten #ontspannen
Groen en Gastvrij Overloon - leuk voor dagje of weekendje weg!!

Mooi weer tijdens deze winterse zondag. Schaartven ligt er bevroren bij, ijs ook al dik genoeg om op te schaatsen??
Wellicht verstandig om nog een paar dagen te wachten met het onderbinden van de ijzers...

Vandaag een interessant artikel in De Bok over de wederopstanding van Overloon, nadat het bijna compleet van de kaart was geveegd tijden WO2. Nu is het de toeristische parel van het Land van Cuijk

De agenda voor 2017 begint al aardig gestalte te krijgen http://www.recreatiefoverloon.nl/agenda
Vanmiddag is er de altijd gezellige Liedjesmiddag van Stichting De Huibuuke en Fanfare Vriendenkring Overloon in De Pit. Aanvang 14:11u.
Volgende week zondag is er de ATB-toertocht Overloon van Toerklub Overloon, start tussen 09u en 10u bij Museumzicht

Zaterdag 18 december organiseert Fanfare Vriendenkring een kerstconcert met de succesvolle formule ‘Kerst a la Carte’. Elk jaar andere gastmuzikanten (uit eigen dorp of uit de buurt), andere muziek en een ander thema en elk jaar. Dit jaar is het thema "Fanfare Vriendenkring wenst u...". Voor meer info, zie de agenda van Recreatief Overloon op www.recreatiefoverloon.nl/agenda. Hierop zijn ook de andere evenementen te vinden; Kerstborrel bij Grandcafé Effe en Winterfeesten bij Partycentrum Bos.

IJssalon Clevers te Overloon gaat een stuk aanbouwen aan de kant van de Museumlaan. Dit om de werkruimte achter het buffet te vergroten.

Bijna de laatste maand van het jaar! Een maand met diverse evenementen zoals:
- 18 dec middag; Kerstborrel buiten bij Grand Café effe overloon
- 18 dec avond; Kerstconcert van Fanfare Vriendenkring Overloon
- 16, 17, 23, 24, 25 dec; Winterfeesten Partycentrum Bos
- 27 t/m 30 dec; Blacklighttoernooi bij Raaijhal Overloon

- As. zaterdag 12 november vanaf 20.00 start in De Pit het Prinsenbal 2016 waar de 63e Prins van Stichting De Huibuuke bekend wordt gemaakt. Thema van dit jaar is: 'Black and Gold'. Voor meer info en prijzen zie www.huibuuke.nl

- Vrijdag 11 november vanaf 11.00 uur is de opening van Kiptaria. De Kiptaria zit aan de Vierlingsbeekseweg 6b. voor meer info en over hun actie dit weekend zie www.kiptaria.nl

Freunde Echo speelt vanavond samen met Bohumir Kamenik, componist & dirigent & solist afkomstig uit Tsjechië. Op dit concert zal Freunde Echo samen met hem verschillende door hem geschreven composities laten horen.

De liefhebbers van Moravische volksmuziek kennen hem als voormalig artistiek leider van blaaskapel Tufaranka en als huidig muzikaal leider van "Kamenikovi Muzikanty".

Zaal in de Pit is open vanaf 19u, aanvang avond 19:30u. Kaartjes zijn nog beschikbaar via www.blaaskapel.nl, kosten € 7,50 per stuk.

Overloon en omgeving biedt alles voor een leuk dagje of weekendje weg! Like onze pagina en blijf op de hoogte
https://www.facebook.com/RecreatiefOverloon/

Zomerproef!! Twee mooie en bovenal sfeervolle dagen achter de rug op het Schaartven! Zeker de moeite waard om te lounchen / eten / drankje te doen! Vandaag nog van 12u tot 00u!!

Overloon bloeit op deze zonnige zondag! Drukke terrassen bij onder andere Grand Café effe overloon, Grand Cafe Broer&Zus, IJssalon Clevers Overloon, Museumzicht en De Papegaai.

Vanmiddag 14u Openluchttheater Overloon! Dorris' Beez met muziek uit de jaren 60 en 70! Gratis entree.

Kroegbaas Hay Bos van Partycentrum Bos uit Overloon mag zich 'De leukste kroegbaas van Nederland 2016' noemen. De kroegbaas kreeg van de meer dan 160 ingeschreven kroegbazen de allermeeste stemmen. De meest populaire kroegbaas van Nederland kreeg vandaag zijn titel overhandigd door Ricky Berkers van de feestact Geen Stempel.

Naast de diverse groepsaccommodaties zijn er ook nog een 4-tal vakantieparken in Overloon. Denk hierbij aan Landal De Vers, Park Duivenbos, Bosrijk De Kuluut of Hof Van Overloon.

In één oogopslag alle accommodaties, horeca en andere recreatieve bezienswaardigheden. Vanaf nu op onze homepage deze prachtige plattegrond van Overloon. Met dank aan Eline Henckens voor deze mooie tekening.

Vandaag, zondag 29 mei is er vanaf 11.00u een koffie-/theeconcert van Blaaskapel Freunde Echo. Dit concert is gratis en is te zien op de binnenplaats of binnen in 't Helder (weersafhankelijk).

Verder is er meer nieuws op recreatief gebied; Thijs Hofmans heeft het tijdelijke beheer, t/m december 2017, van het Schaartven op zich genomen.

Aanstaande zondag Buildrun - 5 heldhaftige kilometers!! Lol hebben en tegelijkertijd een goed doel steunen!!

Locatie: circuit van de Duivenbos
Start: 10u
Opbrengsten: project Habitat for Humanity. Renovatie van een dorp in Cambodja waar Jeu Hubers zelf ook naar toe zal gaan

Leuk voor deelnemers en toeschouwers. Er is muziek, eten/drinken en o.a. een springkussen voor de kleintjes.
GRATIS entree.

Volop activiteiten in Overloon tijdens de Pinksterdagen.

- 14 en 15 mei: Militracks Overloon; Het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog met de mogelijk om erop te rijden.
- 14, 15 en 16 mei: Expositie Pinksteren door Marleen van de Steeg van Kemenade (keramiek) en Nelly Geurts (schilderijen) in 't Helder. Op 16 mei is er tevens een dienstenveiling 'Oker onder de hamer' van Zang & theatergroep Oker.
- 15 en 16 mei: Open Tuin bij Tuin Weidezicht.

Volop activiteiten rondom Koningsdag, zoals De Nacht van Oranje met coverband The Fools bij Partycentrum Bos, straatvoetbal georganiseerd door Stichting Jeugd en Voetbal bij de Raaijhal en coverband Proost bij Brasserie Effe. Zie ook onze agenda of facebook-pagina.

ZooParc Overloon maakt zich op voor de komst van de ‘Koning der Dieren’. Volgende week arriveert er namelijk een groep van zes leeuwen. Die nemen dan hun intrek in het nieuw gebouwde verblijf van bijna 2700 vierkante meter.

Overloon beschikt over een 4-tal goed uitgeruste groepsaccommodaties voor een leuk vrienden- of familieweekend!! De Bloem, Groepsvakantiehuis Hazenbroek Overloon, D'n Twist en de Loonse Hof. Op onze site meer info hierover.

Aanstaande zaterdag organiseert Oorlogsmuseum Overloon een Battlefieldtour Slag bij Overloon. Zie hiervoor de Facebook-pagina voor de bijzonderheden.

Ook wordt zaterdag voor de 6e keer de PLUS Kleffenloop georganiseerd door Atletiekvereniging Sporting Boxmeer. Men kan meedoen op 3 afstanden; 5,1 km, 10 km en 15 km. Ook zijn er twee kinderafstanden; de bambinoloop en de jeugdloop.

Overloon feest vrolijk door! Morgenavond Blaaskapel Freunde Echo met het Tsjechische Tufaranka in De Pit te Overloon! Zaal open vanaf 18u en start avond om 19u.

Toeristisch Overloon bloeit op deze zonnige dag! Leuk voor een dagje weg, maar Overloon biedt zeker ook de mogelijkheden voor een langer verblijf. Er zijn diverse verblijfsaccommodatie en activiteiten voor een leuk en afwisselende vakantie in het door natuur omgeven Overloon.

Kom en vier je leef-tijd, in de feesttent bij Partycentrum Bos!

Op vrijdag 26 februari vanaf 21.00u is er een gezellige feestavond met de band Afslag 7. Zondag 28 februari vanaf 13.00u is er een veiling & matinee met als doel zo veel mogelijk items te veilen voor het goede doel. Tussendoor optredens van Ricky Corony en Jersey. Er is ook een springkussen voor de kids. Alle opbrengsten komen ten goede aan Roparun.

Carnaval Overloon!! Een waar dorpsfeest met een mooi en vol programma!! Van de prinsenreceptie bij De Pit tot (overdekt) de optocht kijken bij brasserie effe overloon tot de afsluiting bij Partycentrum Bos!! Kijk voor het hele programma op: www.recreatiefoverloon.nl

Dit weekend zijn de 1e en 2e avond van in totaal 4 'Bonte Aovenden'. Stichting De Huibuuke Heeft een avondvullend vol dans, zang en vertier samengesteld. Zaterdag begint deze avond om 20.00 uur en op zondag om 19.00 uur, waar traditioneel de 'Huibuuk van het Jaar' bekend wordt gemaakt. Info over evt. beschikbare kaarten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondag 17 januari is ook de Coppis en Cruijsen ATB-toertocht van Toerklub Overloon. Tussen 9.00uen 10.00u kunt u starten vanaf Museumzicht voor een route van 35, 45 of 55 km. Inschrijving vereist.

Na de eerdere aankondiging van twee Siberische tijgers is Zooparc Overloon ook druk bezig met de voorbereidingen van de bouw van een spiksplinternieuw verblijf voor vijf leeuwen die voor de zomervakantie zullen arriveren. Ook wordt er gewerkt aan de ontwikkeling

Volop activiteiten in Overloon rondom Oud en Nieuw:
- Op 31 december speelt vanaf 21.00 uur de band Anderkovver in Partycentrum Bos.
- Op 1 januari is er vanaf 15.00 uur een Nieuwjaarsborrel bij Steakhuys Leuke Broeders, met een hapje en een drankje en muziek van huisband Clap.
- Ook op 1 januari, maar vanaf 16.30 uur speelt Fragement bij Partycentum Bos tijdens de Nieuwjaarsborrel.
- Zondag 3 januari vanaf 14.11 uur is het Liedjesmiddag in De Pit waar de Huikraker 2016 bekend zal worden!

De opbouw van de Kerstopening is in volle gang!! Morgen vanaf 14u is het zover, goede doel Running Team Overloon!! Aansluitend start om 20u het Kerstconcert namens Fanfare Vriendenkring Overloon.
Maar vanavond eerst de Winterfeesten bij Partycentrum Bos!!

In januari 2016 hopen we u een nieuwe lay-out van onze website te tonen, waarmee alles voor u nog duidelijker en overzichtelijker in beeld wordt gebracht.
RecreatiefOverloon.nl: Op zowel recreatief als toeristisch gebied in Overloon uw informatiepunt.

Overloon, een dorp met mooie initiatieven en evenementen!
* Aankomende vrijdag Bos Biercantus bij Partycentrum Bos=> aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
* 20 december vanaf 14u Kerstopening in het hartje van Overloon => opbrengst gaat naar Running Team Overloon
* 20 december vanaf 19:30u Kerstconcert in de kerk door Fanfare Vriendenkring Overloon => kaartje € 8,-

Lekker terug in de tijd met de goeie muziek van toen. In het sportcafé van Raaijhal Overloon is as. zaterdag vanaf 20.30 uur de 'Grand Slam Rock Show' met de beste hits uit de Seventies! Entree is GRATIS!

- Prinsenbal 2015
Op zaterdag 14 november vanaf 20.00 start in De Pit het Prinsenbal 2015 waar de 62e Prins van Stichting De Huibuuke bekend wordt gemaakt. Thema van dit jaar is: Flower Power. Voor meer info en prijzen zie www.huibuuke.nl

- Intocht Sinterklaas
Na zijn aankomst in Nederland op zaterdag 14 november in Meppel, komt Sinterklaas met zijn pietermannen zondag 15 november ook langs in Overloon. Start optocht is om 14.00 uur. 

Overloon telt een aantal goedlopende groepsaccommodaties, ook deze blijven zich doorontwikkelen. Een ervan is Groepsvakantiehuis Hazenbroek Overloon, waarbij er een paar maanden geleden gestart is met een uitbreiding. Er komt

Vanavond Tentfeest Overloon, een jaarlijks evenement wat voor de 6x wordt georganiseerd. Op vrijdag speelt Bigbird en op zaterdag Q5.
Tentfeest voor Kids is op de zondag, hier zijn nog kaartjes voor verkrijgbaar via Plus Verbeeten Overloon en via www.tentfeestvoorkids.nl.

Het Oorlogsmuseum in Overloon is in het weekend van 3 en 4 oktober voor iedereen GRATIS te bezoeken. De reden is dat het museum een nieuw evenement presenteert, Crossroads Overloon, samen met stichting Herdenking Slag om Overloon. 

Een nieuw cultureel evenement wat op 5 en 6 september 2015 voor het eerst gehouden wordt. De insteek is om hierbij de mensen uit Brabant én Limburg te trekken, weg met de provinciale grens op het gebied van kunst en cultuur en

Voor het eerst in haar (korte) geschiedenis organiseert Leuke Broeders een 2-daags muziek- en foodfestival. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus zal voor de eerste keer Broeders' Bezopen Festival worden georganiseerd. Een GRATIS festival dat geheel in het thema staat van lekker eten & drinken, live muziek en wilde activiteiten voor jong en oud. 

Vanmiddag om 14:30u is er de voorstelling "Vakantie met Dirk Scheele" in het Openluchttheater Overloon.
En natuurlijk vanavond de afsluiter van Kermis Overloon bij Bos & Berg met anderkovver

Nog een paar nachtjes slapen en het is weer Kermis Overloon! Traditiegetrouw is er van alles te doen: 
- op zaterdagmiddag wordt er gestart met de kindermarkt;
- van zaterdag t/m woensdag elke avond feest in de tent bij Bos & Berg
- op zondagmiddag is het "effe lekker loungen bij " brasserie effe overloon(loungemuziek, cocktails, emmers bier, fingerfood, fatboys);
- en op zondagmiddag spelen Joep & Kay in de tuin bij Café Hannes.

Het weekend staat weer voor de deur! Aanstaande zondag is er te doen:
- toerrit voor iedereen met een 50-cc bromfiets of scooter tot bouwjaar 1985. Aanvang 09:45u bij Café Hannes;
- kinderprogramma Weidezicht met o.a. een speurtocht en schminken.

De aankomende periode zijn er weer diverse voorstelleningen in het Openluchttheater Overloon! Vanavond "moeder Courage" om 20:30u.

Voor meer info klik hier

Vanmiddag is het jaarlijkse Koningsschieten vanuit de St. Theobaldusgilde. Hierbij strijden de gildeleden om de hoogste eer binnen de vereniging,

Na een eerder optreden met de Carnaval bij Brasserie Effe, staan The Haybelly's vanmiddag bij Grand Cafe Broer&Zus. Vanaf 15u, oppas voor de kids is geregeld!
Dit naast de braderie van vandaag in het centrum van Overloon! Vanaf

In het weekend van 20 en 21 juni staat in het bos rond het Oorlogsmuseum Overloon wederom een compleet en origineel militair tentenkamp. Er staan honderden legervoertuigen

Op zaterdag 13 juni aanstaande vindt alweer de zevende editie van Heavy Shag Festival plaats. Heavy Shag Festival is een initiatief van een aantal jongens uit Overloon met een voorliefde voor elektronische muziek, zoals house, techno en drum & bass. 

Investering vergt 600.000 euro
ZooParc Overloon start met bouw tijgerverblijf

Overloon, woensdag 27 mei 2015 – ZooParc Overloon blijft stevig investeren. Het dierenpark in Overloon is

Vandaag vanaf 16u speelt Clap live muziek bij Steakhuys Leuke Broeders! Denk hierbij aan: 60's, 70's, country, rock, blues en jazz.

Neem je je kinderen mee? Geen punt, tussen 16u en 20u is er kinderopvang geregeld!

Op 16 en 17 mei is het jaarlijkse evenement Militracks. Op het terrein van het Oorlogsmuseum zijn dan veel (soms rijdende) Duitse voertuigen te zien. Absolute publiekstrekker is de Sturmgeschütz III. Voor meer info kijk hier.

Tuin Weidezicht is vanaf zondag 3 mei weer geopend. Op deze 1e tuindag van het seizoen worden workshops gepresenteerd die u kunt volgen in onze tuin. Verder zijn er een herder en een imker aanwezig. Kinderen kunnen deze zondag gratis worden geschminkt. Meer informatie vindt u op www.tuinweidezicht.nl

Ter gelegenheid van de viering van 70 jaar vrijheid start op 5 mei as. om 09.00u vanaf het Raadhuisplein in Oeffelt het Vuur van de Vrijheid  en zal door lopers van atletiekvereniging 'Sporting Boxmeer' alle dorpen in de gemeente Boxmeer passeren, telkens met een korte pauze, waarna hij uiteindelijk rond 14.20u aankomt in het Openluchttheater in Overloon. Daar zal om 14.00 u én om 20.00u een voorstelling met dans, muziek, film en zang worden gehouden. De entree is vrij.

Op maandag 27 april is er door Stg. Oranjefeesten Overloon op het grasveld nabij het Gildehuis een uitgebreid programma voor de jeugd samengesteld. Vanaf 10.00 uur is er een instap-optocht en vanaf 10.30 uur zijn er allerlei feestelijke activiteiten, zoals strobalen schilderen, een skelterbaan en een luchtkussen. Afsluiting en prijsuitreiking is om 12.15 uur.

Zondag is het dan zover! Vanaf 17u start bij café Bos & Berg de weg naar Koningsnacht vol Nederlandstalige nummers van o.a. "De zingende kasteleins" en met als afsluiter de "Free and Easy band". Op Koningsdag zelf pakt brasserie Effe het stokje over op het 14 Oktoberplein met de band "Proost", start vanaf 15u. (bij slecht weer wordt het feest verplaatst naar de Raaijhal)

Zondag 26 april, de dag vóór Koningsdag, is er vanaf 15.00 uur live muziek van de muziekformatie 'Clap' bij grand cafe Broer & Zus. Zoals ze zelf omschrijven spelen ze 'een leuk stukkie muziek, waar een piano te weinig is en een band te veel. Alle hits met minder decibels'.

Het Schaartven in Overloon gaat beheerd en geëxploiteerd worden door Leisurelands (het voormalige RGV). Het bedrijf heeft nu al zo'n 20 recreatieplassen in Gelderland en Limburg in beheer, waaronder de Mookerplas (Plasmolen) en de Berendonck (Wijchen).
Bron: De Gelderlander

Aankomende zaterdag is er de derby tussen SSS'18 uit Overloon en Volharding uit Vierlingsbeek. Hoewel Volharding winnaar is van de 2e periode, hebben ze de laatste vier wedstrijden verloren. Voor SSS'18 is er nog een kans op het kampioenschap. Dit altijd beladen duel wordt traditiegetrouw door een grote groep supporters uit beide dorpen bijgewoond. Er wordt natuurlijk gehoopt op mooi weer, een sportieve wedstrijd en een lekker biertje. De aftrap is om 18u op sportpark de Raay.

Op zondag 19 april 2015 was de vijfde editie van de PLUS Kleffenloop in Overloon. In verschillende leeftijdsklassen en op verschillende afstanden tot 15 kilometer kon worden gelopen. Pol Nabben van atletiekvereniging Passaat won in de categorie Heren senioren 15 km in een tijd van 53:47 minuten. Bij de vrouwen ging de eerste prijs in de categorie Vrouwen senioren 15 km naar Wendy Jungen van atletiekvereniging Vitesse'08 in een tijd van 1:17:18. Voor alle uitslagen zie www.uitslagen.nl.

usp gemoedelijk

Gemoedelijk

usp groen

Groen

usp gastvrij

Gastvrij